måndag 11 november 2013

Och där gick startskottet för julklappsinköpen!
Ja, exakt! På veckoslutet åkte jag till butiken för att köpa den första julklappen för den här "säsongen". Den blev till min storebror och har verkligen längtat efter att få planera vad man ska köpa för julklappar till familjen, gå och köpa dem och sedan ännu slå in dem snyggt. Det är så mysigt, älskar det massor!! Som ni ser på bilden ovanför packade jag in den i brunt "gammaldags" papper och så gjorde jag en vimpel där på med hjälp av washitejp.

Först började jag med att lägga julklappen i en papplåda, gömd i tidningspapper (och ja, jag fick inte bort min katt så han kom med på några hörn);
Sedan för att göra vimpeln behöver du tunt snöre (jag använde vanligt bomulls/steksnöre) och washitejp i något fint mönster.Tejpa fast snöret på paketet (med genomskinligt tejp) i hörnen vid ändarna och även några små bitar på snöret. Det syns ändå inte när det är genomskinligt.

Klipp en passlig bit av washitejpet och vik det dubbelt över snöret.

Klipp sedan med saxen så att det blir trianglar och blir en vimpel.Nu är det bara för mig att fortsätta planera vad jag ska köpa till resten av familjen :)

//Matilda

3 kommentarer:

  1. Jag är i princip klar med julklapparna, det sämsta med att vara färdig är att jag har en tendens att "börja" om och köpa ännu fler vilket inte är så bra

    SvaraRadera
  2. Johanna - Tack så mycket! :)

    Victoria - Haha ja förstår ditt problem! :D Men det är ändå alltid bra på det sättet att vara klar, man slipper ju liksom den värsta stressen.

    SvaraRadera