onsdag 13 november 2013

Nougatfudge

Sådär, nu tänkte jag att ni skulle få receptet på den andra godissorten med nougat i som jag gjorde för några veckor sedan.
Den här gången, nougatfudge. Jag personligen älskar fudge i olika smaker och när jag väl stod där i köket med min nougat började jag fundera på om det inte skulle gå att blanda i nougat. Och visst, det gick riktigt bra :)
Blev faktiskt väldigt gott! Något jag kan tänka mig att göra på nytt. Fast jag fick en idé att blanda i rispuffar (hade tänkt mig något som det inte blev), fast det ska ni inte göra. Liksom ingen idé med det, dom mjuknar bara och har ingen mening i fudgen. Förutom det hade jag i lite hackade jordnötter, men det däremot gjorde sig bra där i.
Gör ett försök, för det är superenkelt att laga!Blanda socker, grädde och sirap i en kastrull. Låt koka i 5 - 10 min (jag glömde totalt att ta tid så man måste se lite), gör ett kulprov för att se om det är klart. Det ska gå att rulla till en kula när det är klart. Skär nougaten i mindre bitar och lät smälta i fudgesmeten. Rör ev. ner hackade jordnötter. Häll ut på ett bakplåtspapper. Låt kallna och skär sedan i bitar.

//Matilda

2 kommentarer: