torsdag 7 november 2013

Julgodis av nougat

Igår märkte jag att min nougat börjar gå ut och då var det förstås ett ypperligt tillfälle att få testa lite julgodis!! Därför ställde jag mig i köket och experimenterade lite med det jag hade hemma för att se om jag möjligtvis skulle få till något riktigt gott godis som kanske skulle bli en ny favorit?
Tre (eller fyra kan man säga) sorter blev det, alla då med nougat i sig. Tänkte att ni skulle få ta del av recepten, i tur och ordning, för alla sorterna blev faktiskt rätt goda.
Först ut är nougatfyllda dadlar.. Kanske inte låter som en god kombination, men vänta bara och se. För det var det faktiskt!

Nougatfyllda dadlar (inte så precist recept direkt, det är tänkt att man får höfta lite själv och se vad som är en bra mängd, det är ju det som är en utav många roliga saker när man bakar och lagar mat):

urkärnade dadlar (jag hade torkade)
mjuk nougat & riven mandelmassa, ca 50/50
ca 1/2 dl hackade jordnötter

Blanda ihop nougat, mandelmassa och jordnötter i en skål till en slät massa. Rulla små bollar och tryck in i dadlarna. Låt stelna lite i kylskåpet.
Av det som blev kvar, för jag gjorde inte så hemskt många dadlar, rullade jag bara bollar och rullade runt i hackade jordnötter. Gott och enkelt godis det också!

//Matilda

2 kommentarer:

  1. Vad gott det ser ut! Älskar julgodis! :D

    SvaraRadera
  2. Tack, det var det verkligen!
    Ja åh, julgodis är ju bäst :D

    SvaraRadera