onsdag 3 augusti 2016

Hundrafyrtiotvå dagar

Hejsan! Hallå! Hej!

Så har det gått lite på sju månader sedan jag skrev här sist och vi har precis inlett augusti månad. Idag är det den tredje vilket även innebär att jag haft Matildas Jul i fyra år. Hipp hipp hurra för bloggen!

Snart börjar den tråkiga vardagen igen, men det goda det för med sig är att vi med stormsteg närmar oss den ljuvligaste tid på året igen. Det är ju faktiskt "bara" 142 dagar kvar. Och oj vad mycket som ska hinna hända före det! Det är planering av julgodis och julmat. Det är julklappsshopping. Det är julpyntning. Det är lussekattsbak och glöggdrickande. Det är julkalendern på tv och det är julmarknader. Mycket att se framemot med andra ord.

Lite nytt för i år är att jag flyttat hemifrån och ska alltså för första gången få julpynta min egna lägenhet, vilket jag som professionell jultok inte direkt har så mycket emot.


För eventuella nya läsare kanske jag skulle ta och presentera mig lite snabbt! Har en liten "om mig-ruta" på bloggen på vänster sida som ni kanske ser, men kan presentera mig ändå.

Mitt namn är Matilda, jag är en 18, snart 19-åring, jag bor i jultomtens land Finland och är alltså en riktigt jul(tok)älskare. Jag blev färdigutbildad kock i våras och ska nu börja studera till konditor i höst. Pga det kan det hända att det kommer finnas en hel del recept här. Jag älskar julkalendern, finns inget som heter att vara för gammal för det. Passar alla åldrar! Julmusik börjar jag lyssna på tidigt, vilket kan göra andra i min omgivning rätt tokiga då jag alltså inte delar min stora julkärlek med de andra familjemedlemmarna. Jag älskar att julpynta, att baka lussekatter och pepparkakor, att fundera ut julklappar och julklappsrim. Ja, precis varenda liten grej med julen älskar jag.

Hoppas ni haft en fin och bra vår och sommar och laddat batterierna ordentligt inför julbloggssäsongen! Ser så framemot att skriva här igen och att läsa alla era underbara julbloggar!

(Såg ni förresten att jag bytt header?! Vad tycks? Ris och ros mottages gärna. Vad vill ni se mer av i år? Berätta gärna)
//Matilda


4 kommentarer:

 1. Så kul med en ny julbloggssäsong! Jag ska själv få pynta min egen lägenhet för första gången i år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen, är peppad!! Ska verkligen bli kul att få pynta precis som en själv tycker! Ta en sväng till IKEAs julavdelning och göra lägenheten till en juldröm :))

   Radera
 2. Åh, tänkte direkt att din header är jätteläcker!
  Grattis till studenten (heter det så i Finland också) och lycka till med fortsatta studier. Första julen i egen lägenhet är väldigt speciell, minns känslan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhh tack!! Jodå, det heter det nog men bara om man gått gymnasiet. Jag har gått i yrkesskola och då kallas det dimission :) Ja ser verkligen framemot det!

   Radera