måndag 8 augusti 2016

Årets första lista

När julbloggssäsongen sätter igång börjar det även cirkulera en massa jullistor på alla bloggar, vilket alltid är himla kul att svara på. Nu har jag inte ännu sett någon jullista på någons blogg i år, så tänkte att jag börjar med en egengjord för att kicka igång denna säsong på allvar! Du får hemskt gärna svara på den du med!
Vad är dom första fem orden du kommer att tänka på när du hör ordet "jul"?
Lussekatter, julkalendern, mys, julklappar och julmust.

Tänker du göra något annorlunda i jul till skillnad från förra året?
Ska som jag redan berättat få pynta min egna lägenhet i år, vilket är en skillnad från förra julen, men annars kommer det högst antagligen bli en rätt vanlig jul. Ska försöka hitta på en massa nytt, gott och fräscht till julbordet och ska njuta ännu mer av december än vad jag tidigare gjort. 

Fortsätt meningen "ingen jul utan..."
"...Arne Weise!! Arne Weise ska ju va där!!" (hahah fatta ni??) Nej, men ingen jul utan julmusik. Det gör ju halva julstämningen. 

Viktigaste grejen på julbordet?
Mina mandelfrikadeller jag gjort flera år i rad nu är ett absolut måste!! Även min apelsinsallad med granatäpple, rödlök och persilja som jag fullkomligen älskar. Julmust är också ett stort måste!

Skulle du kunna tänka dig att fira jul utomlands?
Gud nej. Jul ska firas hemma med kyla och snö. 
Vad ger dig mer julstämning, svenska eller amerikanska jullåtar?
Svenska. Alla mina absoluta favoritlåtar är på svenska. Visst kan någon amerikansk låt från någon julfilm vara rätt mysig, men inget slår ändå gamla goda "Julen är här". 

Vilken julfilm är bättre, "Love actually" eller "En underbar jävla jul"?
Tycker "Love actually" är otrolig mysig och fin, men efter att ha kollat på "En underbar jävla jul" i början på året och verkligen gillat den, tror jag det får bli den sistnämnda. 

Vilken julkalender väljer du - "En riktigt jul eller "Tjuvarnas jul"?
En riktig jul! Håller faktiskt på att kolla igenom den just nu, gör det varje år. Den blir aldrig dålig!

Brukar du köpa en julkalendern av något slag till dig själv?
Förstås ska man ha en julkalender! Brukar ha någon pappersjulkalender som man får hem gratis, annars brukar ju ha lite olika från år till år. När jag var mindre hade jag chokladkalendrar, har även gjort mina egna, ex min pepparkakskalender för några år sen, och nu senaste förra året köpte jag den ljuvliga te-adventskalendern som jag hade planer på att köpa i år igen. Rekommenderar den verkligen!

När började du julblogga och varför (om du har en julblogg)?
Jag började julblogga 2012. Då var jag 14 år och älskade julen lika mycket som jag gör nu. Jag har faktiskt inget bra svar varför jag började egentligen. Hade en bakningsblogg sen tidigare och gillade verkligen att blogga och att få skriva. Kände att jag ville sprida julstämning och få dela med mig av min jul till andra och upptäckte att det fanns en hel massa andra som var lika galna i julen som jag är. Ett helt eget litet blogg-community! 

Din favoritbild från förra årets jul?En bild på vårt julbord, där min älskade farmor syns på bild som är i himlen nu <3 

När är det okej att börja julpynta tycker du?
Är väl socialt accepterat att göra det i slutet av november, vid lillajulstider antar jag (?), men jag kommer nog börja pynta i mitten av november, så man får njuta av allt extra länge. 

Och sista frågan - hur pepp är du i detta nu på december och julen?
Jag vet att det är augusti och jag har ju för gud skull sommarlov ännu, men är faktiskt galet peppad redan nu (heh heh)!! 8 av 10.

//Matilda

1 kommentar: