fredag 5 augusti 2016

En decemberdröm

Jag älskar att kolla på gamla julkalendrar som en "nedräkning" inför årets julkalender och jag har ju mina favoriter som jag brukar kolla på år efter år, men nu kände jag att jag skulle kolla på någon jag inte sett på elva år. Nämligen 2005 års julkalender - "En decemberdröm". Jag minns att jag då, som 8-åring, tyckte den var helt okej, men att den var en aning mystiskt och förvirrande.

Nu när jag då sett igenom alla 24 avsnitt (erkänner att jag såg alla avsnitt på en endaste kväll) tycker jag faktiskt den var riktigt bra! Tycker ännu att den är en aning mystisk, men fick ändå en annan bild av den när jag såg den på nytt. Visst, den slipper inte ända upp till topplaceringarna, men en topp 10 placeringen kan den gott och väl få!

Har du kollat på "En decemberdröm"? Är det en favorit hos någon?//Matilda

2 kommentarer:

  1. Jag kommer ihåg när den gick på tvn (när jag var 17år) att jag gillade den väldigt mycket i början, men sen ballade det ur lite, såg dock alla avsnitten och tyckte ändå att den höll, bra slut. Det har dock inte varit någon favorit, äger drygt 20 kalendrar på DVD men denna har alltid legat på "kanske-listan". Men i år tror jag det får bli ett köp, det skulle vara kul att se denna igen. Inte minst för att Daniel Alfredson har gått och blivit Hollywood-regissör för att inte tala om Alicia Wikander!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aa håller med! Början och slutet vart bra, men den hela underjordsdelen var lite konstig..! Men tyckte nog ändå den blivit bättre än när jag senast såg den, så jag skulle absolut kunna tänka mig köpa denna på DVD. Jag blev alldeles chockad att hon var med där, alltid kul att se kända skådespelare som yngre :)

      Radera