torsdag 25 september 2014

Muminhuset i pepparkaksform

Pepparkakshus är något som jag måste göra varje jul. Men så har det inte varit varje år. Det började bli som en "tradition" för mig först för ett par år sedan faktiskt. Det är ju så kul att bygga sitt egna pepparkakshus tycker jag! Planera, göra "ritningar" och mallar, sedan göra mallarna till riktiga pepparkakor, pynta och sätta ihop. Det enda som är lite klurigt är ju det lilla projektet att försöka få ihop hela pepparkakshuset helt och snyggt.. Ibland lyckas det perfekt, ibland däremot rasar hela huset samman.

2011 såg det ut såhär:

..2012 såhär:


..och förra året, 2013, såg det ut såhär:

Helt klart nöjdast med förra årets! :)

Nå, det här året tänker jag försöka mig på muminhuset. Älskar mumin och då passar det ju perfekt med muminhuset tänker jag mig. Hoppas bara det hålls samman när det är rätt så högt och långt. Tror jag kör på en lite "mini"variant för att hålla mig på den säkra sidan.När vi ändå är runt ämnet mumin, har ni sett årets vintermugg? Hur fin som helst!! Måste köpas. Har nu 24 - 25 muggar och fler ska det ju självklart bli.
Bildkälla 1 // Bildkälla 2

Ska ni göra något pepparkakshus i år?

//Matilda

1 kommentar:

  1. Jag älskar Mumin jag med! Vill bara tipsa om denna tekalender. En mysig grej till mörka decemberkvällar http://www.aguesthousegotland.com/tekalehttp://www.aguesthousegotland.com/tekalender-2013-3nder-2013-3

    SvaraRadera