lördag 27 september 2014

Julens söta
Något som är "viktigt" på julen, eller viktigt och viktigt men det ska vara där, är julgodis. Det tillhör ju verkligen julen att äta mycket sött och hemlagat godis ska det givetvis vara!
Planerar alltid julgodiset flera månader i förväg och nu när det snart är oktober är det ju dags att tänka på det.
Har jag redan planerat då? Ja förstås! Allt är redan färdigplanerat här :)

Jag brukar alltid fundera på en tre - fyra sorter, men kan hända att jag väljer bort en senare att det bara bli tre sorter.
Det jag tänkt är:


  • Rocky road fudge (amerikansk fudge) - mitt absoluta favoritgodis rocky road tänkte jag göra lite annorlunda i år genom att göra det till fudge istället. Och det här är typ det godaste jag smakat!
  • Lime/pistaschkola med vit choklad - något lite lättare och fräschare bland all mörk choklad som det lätt blir. Och kola är ju ett stort måste bland julgodiset
  • Nötchoklad med flingsalt - det är mörk choklad med hasselnötter i och lite flingsalt på toppen. Väldigt enkelt, men väldigt gott. Liksom, hur gott är inte choklad och salt ihop?? 
  • Chokladdoppad iskokos - såg det här i en gammal Allt om mat julspecial tidning från 2010 och visste direkt att jag så måste testa det här! Jag är ju liksom gaalen i kokos så det här passar mig perfekt
Ja, vad tror ni. Visst kan det här bli gott!? 
Åh längtar ännu mer till julafton nu när jag har det här att se framemot!


//Matilda

5 kommentarer: