Julstjärnor/jultårtor är ett klassiskt finskt bakverk som bakas mycket här i Finland på julen. Det är riktigt gott, fast det bara består av endast två, ja TVÅ, ingredienser! Det klassiska man använder är plommonsylt (som det i alla fall här finns fullt med i butikerna nu före jul), men om man inte gillar plommon kan man också använda aprikossylt/marmelad. Pudra rikligt med florsocker före servering och jag tror du kommer gilla detta! :)
Julstjärnor:
smördegsplattor
plommonsylt
florsocker till dekorering
Skär smördegsplattorna mitt itu (till fyrkanter) med en degsporre och skär fyra snitt, ett i varje hörn, så att det blir några cm kvar i mitten (alltså inte ändå in). Lägg en klick sylt i mitten, vik in vartannat hörn/spets och tryck till lite så de hålls fast. Det ska bli som en vindsnurra. Grädda i mitten av ugnen i 200 °c i ca 10 min.
//Matilda
Julstjärnor:
smördegsplattor
plommonsylt
florsocker till dekorering
Skär smördegsplattorna mitt itu (till fyrkanter) med en degsporre och skär fyra snitt, ett i varje hörn, så att det blir några cm kvar i mitten (alltså inte ändå in). Lägg en klick sylt i mitten, vik in vartannat hörn/spets och tryck till lite så de hålls fast. Det ska bli som en vindsnurra. Grädda i mitten av ugnen i 200 °c i ca 10 min.
//Matilda
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar