Idag är det sista dagen på året 2012, det har gått snabbt igen! Vi ska fira nyåret här hemma med raclette och så ska jag göra en dessert med citronpannacotta som jag skär i små kuber, hallonsås (hallon + socker) och nötbräck av hasselnötter och valnötter. Tror det blir riktigt gott.
Nötbräcket gör du genom att först rosta nötter (jag använde hasselnötter och valnötter) i ugnen några minuter och ta bort skalet från hasselnötterna. Sedan smälta socker i en stekpanna och låta det bli gyllenbrunt. Hälla i nötterna och röra om så att alla nötter får smält socker på sig. Sedan hälla upp nötterna på t.ex ett bakplåtspapper eller ett silpat. Man låter det stelna och till sist hackar man det i mindre bitar.
Hallonsås, citronpannacotta och nötbräck:
Nötbräcket:
Med det önskar jag er alla Ett Riktigt Gott Nytt År 2013!!
//Matilda
Nötbräcket gör du genom att först rosta nötter (jag använde hasselnötter och valnötter) i ugnen några minuter och ta bort skalet från hasselnötterna. Sedan smälta socker i en stekpanna och låta det bli gyllenbrunt. Hälla i nötterna och röra om så att alla nötter får smält socker på sig. Sedan hälla upp nötterna på t.ex ett bakplåtspapper eller ett silpat. Man låter det stelna och till sist hackar man det i mindre bitar.
Hallonsås, citronpannacotta och nötbräck:
Nötbräcket:
Med det önskar jag er alla Ett Riktigt Gott Nytt År 2013!!
//Matilda
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar