måndag 10 december 2012

Julklappstips - Varm choklad på pinne
En lättlagad och kul julklapp är varm choklad på pinne. Jag gillar hemlagade julklappar och brukar varje år ge bort julgodis eller något bakat till vänner och familj. Det är uppskattat och alla (eller de flesta) gillar ju godis! :)
Det här är något man kan ge till en kompis om man har svårt att komma på någon bra julklapp. Jag använde mjölkchoklad och vit choklad och man kan även smaksätta chokladen med t.ex lite kardemumma, kanel eller vanilj.
Paketera in pinnarna i en fin cellofanpåse och ha kanske i en kanelstång och lite minimarshmallows. Gör en lapp till som du hänger i påsen där det står att man ska doppa pinnen i varm mjölk och låta smälta till varm choklad.
Har inget recept med exakta mått, utan man får ta "på en höft" helt enkelt. Här kommer i alla fall ingredienserna:

Varm choklad på pinne:
valfri choklad (mjökchoklad, mörk choklad eller vit choklad)
ev. smaksättning: vanilj, kanel, kardemumma...
trä- eller klubbpinnar
silikon- eller pralinformar

Smält chokladen i ett vattenbad. Smaksätt med något om du vill. Häll den smälta chokladen i formar, stick ner en pinne när chokladen redan stelnat en aning så att pinnen och hålls på plats och låt stelna helt i kylskåpet.
När du ska göra varm choklad: Värm mjölk till kokpunkten. Lägg i chokladpinnen och låt chokladen smälta i mjölken. Om du tycker det är för lite chokladsmak kan du ev. tillsätta lite kakao (eller så tar du två pinnar!). Servera som sådan eller med lite vispad grädde (och marshmallows) på toppen.

//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar