Gillar ni att baka? Jag hoppas åtminstone några av er uppskattar när jag lägger upp recept här på bloggen, för jag själv är ju verkligen tokig i bakning. Som endel av er kanske vet har jag min bakningsblogg Matildas kafferep. Där tänkte jag ha en julkalender, precis som jag hade förra året, och därför testar jag nu lite recept och så att ha i julkalendern.
Ett av mina påhitt som jag provbakade igår är dessa vrålgoda chokladcookies med polkagris/mintsmak. Kalasgoda! Och passar perfekt nu till julen.
På min bakningsblogg kommer receptet först upp i december, men ni som följer den här bloggen får receptet redan nu! Bra va? :)
Chocolate Peppermint Cookies:
ca 8 stora (eller ca 16 mindre)
ca 30 g mörk choklad
100 g smör, mjukt
1 dl strösocker
1 - 2 krm pepparmyntsolja
1 ägg
2 dl vetemjöl
1/4 dl kakao
1 nypa salt
1/2 tsk bakpulver
3/4 dl krossade polkagrisar
Till dekoration:
50 g mörk choklad
ca 1/2 dl krossade polkagrisar
Sätt ugnen på 175°c. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Vispa smör, socker och pepparmyntsolja fluffigt och tillsätt sedan den smälta chokladen. Tillsätt ägget och vispa ihop. Blanda de torra ingredienserna i en skild skål och rör ner dem i smöret. Tillsätt till sist de krossade polkagrisarna och rör om till en slät smet. Klicka ut åtta eller 16 bollar (med hjälp av två skedar eller en glasskopa) på en plåt klädd med bakplåtspapper. Tänk på att ha mellanrum mellan kakorna, annars flyter dom ihop!
Grädda i mitten av ugnen 10 - 12 min. Låt svalna på plåten.
Smält under tiden chokladen i mikro eller över vattenbad. Bred ut choklad på halva sidan av kakorna och strö sedan över krossade polkagrisar. Låt chokladen stelna och servera.
//Matilda
Ett av mina påhitt som jag provbakade igår är dessa vrålgoda chokladcookies med polkagris/mintsmak. Kalasgoda! Och passar perfekt nu till julen.
På min bakningsblogg kommer receptet först upp i december, men ni som följer den här bloggen får receptet redan nu! Bra va? :)
Chocolate Peppermint Cookies:
ca 8 stora (eller ca 16 mindre)
ca 30 g mörk choklad
100 g smör, mjukt
1 dl strösocker
1 - 2 krm pepparmyntsolja
1 ägg
2 dl vetemjöl
1/4 dl kakao
1 nypa salt
1/2 tsk bakpulver
3/4 dl krossade polkagrisar
Till dekoration:
50 g mörk choklad
ca 1/2 dl krossade polkagrisar
Sätt ugnen på 175°c. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Vispa smör, socker och pepparmyntsolja fluffigt och tillsätt sedan den smälta chokladen. Tillsätt ägget och vispa ihop. Blanda de torra ingredienserna i en skild skål och rör ner dem i smöret. Tillsätt till sist de krossade polkagrisarna och rör om till en slät smet. Klicka ut åtta eller 16 bollar (med hjälp av två skedar eller en glasskopa) på en plåt klädd med bakplåtspapper. Tänk på att ha mellanrum mellan kakorna, annars flyter dom ihop!
Grädda i mitten av ugnen 10 - 12 min. Låt svalna på plåten.
Smält under tiden chokladen i mikro eller över vattenbad. Bred ut choklad på halva sidan av kakorna och strö sedan över krossade polkagrisar. Låt chokladen stelna och servera.
//Matilda
Åh vad gott det ser ut å vara.
SvaraRaderaJa dom var verkligen hemskt goda! :)
SvaraRadera