fredag 15 augusti 2014

Plötslig höstlängtan


Nu har jag konstigt nog börjar längta lite till hösten, första frosten när solen lyser och marken glittrar som den bara kan göra vid frost och den första snön. Lite underligt för att vara mig, min favoritårstid är ju inte direkt hösten. Oftast bara grått, trist, regnigt, mulet och stormigt.. Men de senaste åren har jag på något sätt börjat se "charmen" i hösten, att det också finns fina sidor av den årstiden. Det kan vara soliga och rätt så varma dagar då också, färggranna löv överallt på marken och i träden som lyser av orange, rött och gult. 
Sedan får jag börja använda strumpbyxor, min höstrock, mina docs, min mysiga halsduk och min basker. Sådana saker är fina med hösten. 

Jag tror faktiskt hösten kan vara nära nu. På nyheterna säger dom att det här är den sista varma helgen för i sommar, på måndag blir det kallt. Åtminstone kallare. Varje morgon har det varit regnigt och lite kyligare. Ja, jag tror minsann jag börjar känna höst i luften nu. Och jag är rätt så beredd. 
Välkommen höst!

//Matilda

4 kommentarer:

 1. Efter den här extremt varma sommaren ser jag verkligen fram emot höstmys och lägre temperaturer- och förhoppningsvis lite snöflingor så småningom:))

  SvaraRadera
 2. Ja, absolut! Men sen, å andra sidan, börjar en ganska snabbt längta efter den där sommarvärmen när det blåst och regnat i veckotal som det gör på hösten.. Fast snöflingorna, dom längtar jag faktiskt lite efter! :)

  SvaraRadera
 3. Jag har aldrig heller varit särskilt förtjust i hösten men på senare år har jag börjat uppskatta det betydligt mycket mer. Om man verkligen öppnar ögonen så inser man att höstne är verkligen vacker!

  SvaraRadera
 4. Precis så känner jag också! :) Med alla fina löv och alla mysiga höstkläder och färger. Så fint egentligen!

  SvaraRadera