måndag 4 augusti 2014

Juliga frågor

Årets första jullista var verkligen rekordtidig här i år! Men det gör inget, för efter att jag skrev mitt första inlägg för säsongen igår har jag bara läst en massa julbloggar och tänkt på julen hela dan.
Längtar längtar längtar så mycket. Inte direkt efter hösten (den är oftast så tråkig, regnig och blåsig) men tiden efter det. Runt november och sedan december. Slutet av november, DÅ börjar julen på allvar för mig!

Om en tittar runt på bloggen finns det rätt så många olika jullistor jag redan besvarat. Den här listan har jag satt ihop av gamla listor jag hittade från bloggar + några egna frågor. Alltså har jag besvarat dom flesta tidigare, men svaren ändrar ju hela tiden lite.

Längtar du efter julen?
Ja, absolut! Så grymt mycket, vareviga dag. Har förstås längtat enda sedan förra julen, men min stora längtan slog in på allvar igår faktiskt :)

Har du något speciellt minne från förra julen?
Min familjs jular brukar oftast se rätt likadana ut (det är det som är meningen med julen, den ska se likadan ut från år till år!), men ett "minne" var i alla fall att jag fick mina älskade Dr. Martens!! Åh, det var typ en av de bästa julklapparna nånsin!

Har du börjat fundera på julklappar?
Njae.. inte direkt, men en aning ändå. Inte gjort någon lista eller så men bara funderat lite i huvudet.

Tror du det kommer komma snö i år och när är passande tid för den första snön?
JA! Jag både tror och hoppas att det kommer komma lite snö. Som jag sagt förut, ingen snö - ingen jul. Ja, eller nästan så. Det är snön som ger det där pricken över i:et på julen, ger sådan mysig stämning. Förra året hade tyvärr vi ingen snö på julafton så den skulle vara väldans välkommen i år!
Jag tycker att den första snön skulle kunna falla ner runt början av november. Då får en ännu mer julstämning kroppen lagom till lilla jul, men den kommer ändå inte så pass tidigt att en hinner tröttna på snön!
Vilka tre saker önskar du mest av allt i år?
Har inte funderat så mycket på en önskelista än, men något jag önskar mig året runt är Mon amie-porslin, Spotify Premium och muminmuggar.

Vet du hur du ska fira julen 2014?
Vi firar väl som vi alltid brukar. Hemma, hela familjen + farmor, julgröt på morgonen, julkyrka, julmiddag, julklappsutdelning och sådant fint. Så ska julen firas!
Vilka är dina förväntningar på årets julkalender?
Jag vet inte riktig.. Som jag skrev igår är jag inte helt säker på om hela den här grejen med att den utspelas på en solig ö i Medelhavet med skattjakt och pirater komma fungera. Så mina förväntningar är faktiskt inte så hemskt höga i år, men får se. Kanske den blir riktigt bra!

När kommer du dricka säsongens första glögg?
Antar att det blir i början av oktober någon gång. Har en flaska glögg kvar från förra året som går ut i oktober så! :) Kan hända att jag blir sugen redan i slutet av september också.
Testade du något nytt recept förra julen?
Jag gjorde exempelvis en apelsinsallad med rödlök, granatäppel och persilja förra julen som jag aldrig gjort förut. Sedan testade jag brownies med pepparkaksdeg och vit choklad som blev helt gaalet, himmelskt goda!! Även apelsinmandlar och lakritsfudge bland godissorterna var nya.
Finns det något du vill göra mer/mindre av denna jul jämfört med tidigare jular?
Jag vill ta vara på julen ännu mer än förut! Testa fler nya godissorter och baka en massa gott. Gå på fler julmarknader och försöka hitta fina julklappar längst med hela hösten och december.

Vad är det bästa med julen?
Att stämningen överallt är så himla fin, glad och mysig. Människor runtom har en tendens att bli lite gladare. Att en kan tända ljus och bara mysa. Att en har tid att vara med familjen och fira. Att en får äta all julmat, pepparkakor, lussekatter. Att julbaka. Att se på julkalendern. Allt är bäst med julen!!

Vad är det bästa med att ha en julblogg?
Det är väl att en samlar och sparar sina minnen även här så att en sedan kan gå tillbaks och se hur ens jul såg ut det året. Också att en får respons och fina kommentarer. Jag hittar massor med fina julbloggar att läsa!

Vad är de tre viktigaste sakerna för dig på julen?
En väldigt svår fråga, det finns så mycket som är viktigt för att få den perfekta julen, men något av det "viktigaste" är julmaten, julklapparna och snö.

//Matilda

4 kommentarer:

 1. Är hemskt sugen på receptet på brownies med pepparkaksdeg!:)

  SvaraRadera
 2. Receptet hittar du här: http://matildasjul.blogspot.fi/2013/12/brownie-med-pepparkaksdeg-och-vit.html :)

  SvaraRadera
 3. jag måste också smaka dom där browniesarna tror jag :D

  SvaraRadera
 4. Åh jaa, det tycker jag! Dom är verkligen kalasgoda!! :D

  SvaraRadera