söndag 3 augusti 2014

Årsdag och en tidig start?

Hipp hipp hurra för idag fyller Matildas jul två år! Den tredje augusti för två år sen bestämde jag mig för att starta den och det ångrar jag inte. För visst är det kul att julblogga?! :)Tittade mest bara in för att berätta er det, vet egentligen inte om det finns en enda som läser min blogg i augusti..? Julbloggningssäsongen har ju inte direkt kommit igång än! Antar att jag som vanligt börjar på "allvar" i kanske oktober. Eller kanske t.o.m september. Vem vet? Förra året bakade jag ju lussekatter redan i september (hehe). Min julstämning brukar ju ha en tendens att komma rätt så tidigt varje år.

Har ni förresten hört något om årets julkalender? Jo, "Piratskattens hemlighet" ska den visst heta och en av huvudpersonerna, Buster Isitt, spelade ju Ingo Rantanen i "Hotell Gyllene knorren" 2010.
Min första tanke var "undrar om den inte kommer bli lite barnslig?". Alltså, jag älskar ju julkalendrar även fastän jag börjar mitt sjuttonde levnadsår om ett par veckor, men när jag hörde namnet och handlingen fick jag bara en sådan tanke direkt. Den ska handla om syskonen Minna & Sam som åker till Orkidékusten vid Medelhavet tillsammans med sin mamma (och sin kusin Bianca om jag förstått det rätt). Orkidékusten är hotad och kan endas räddas om barnen hittar piratens Aquilas försvunna skatt. Det finns även några andra som letar efter samma skatt och som (direkt citerat från svt.se) "inte har samma hederliga avsikter".
Bild tagen härifrån. Det här är då barnen som ska spela Minna, Sam och kusinen Bianca.

Jag vet inte riktigt. Att julkalendern, vars mening är att ge en lite julstämning, ska utspelas på en solig ö i Medelhavet där det är sommar. Visst, SVT:s julkalendrar brukar ju inte handla om julen så mycket och jag har ändå älskat dem, men den här känns på något sätt som den kommer bli lite för somrig..

Men är ändå pepp på att se den i december! Alltid lika kul ju :) Kan kanske bli en positiv överraskning.

Vad är din åsikt om årets julkalender? 

Ha det bra tills vi ses igen!
//Matilda

4 kommentarer:

 1. Nä, fyyy vad omysigt och ojuligt! Av beskrivningen att döma låter årets julkalender som en riktig flopp från min sida. Får hoppas att den blir bättre än vad beskrivningen ger sken av! :)

  SvaraRadera
 2. Jaa, verkligen! Jag vill att den ska ha lite snö, julgranar och sådant mysigt i sig och det här - i Medelhavet liksom? Njaee.. vet inte riktig! Men som du sa, hoppas den överraskar och blir bra ändå :)

  SvaraRadera
 3. Känns inte alls särskilt mysigt med en ö i Medelhavet:/ vill att det ska vara snö och mysigt istället! Den bästa julkalendern på senare år tycker jag är Tjuvarnas jul...

  SvaraRadera
 4. Nej, precis :( Ja, tjuvarnas jul var ju hur mysig som helst! Jag gillade också Barna Hedenhös uppfinner julen mycket, den hade ju också lite snö i sig och handlade om julen ändå och så :)

  SvaraRadera