tisdag 17 oktober 2017

En daglig dos av jul

Igår var det dags för att göra det årliga besöket till IKEAs julavdelning som faktiskt hade öppnats samma dag. Jag sa "det här är sånt som gör en glad i själen". När julen börjar komma till butikerna, det gör mig verkligen lycklig. Så är det när man älskar julen överdrivet mycket.
Har alltid gillar julavdelningen på IKEA, men i år måste jag säga att jag vart lite besviken. Jag vet inte, kan ju eventuellt bero på att det endast var första dagen den var öppen och dom inte hade hunnit få upp allt, men den kändes mycket mindre än vanligt. Och en del saker jag sett i deras "smygtitts-bilder" på nätet fanns inte i varuhuset. Det var några fina julklappspapper jag siktat in mig på, men nej, ingen sådant fanns... Det var lite tråkigt. 
Nåväl, fick ändå med mig några saker därifrån! Speciellt glad blev jag över dom höga muggarna som jag direkt blev kär i vid första syn. Mönstret liknar stickat och dom är otroligt fina tycker jag! Finns också små skålar, tallrikar och en stor salladsskål. 


Julmust är det dåligt av i matbutikerna ännu, så det fick bli en flaska från IKEA som ska avnjutas i helgen. Doftljusen måste jag tipsa om! Dofterna ska tydligen vara muskot, kanel och vanilj, men jag får det till pepparkaksdoft. Luktar alltså f-a-n-t-a-s-t-i-s-k-t när man tänder dom!! 
Efter IKEA-besöket bar det av till matbutiken där det juliga fortsatte. Hittade ett nytt te av Nordqvist, grönt julte. Smakade helt okej, inte det juligaste jag smakat på direkt. Det innehöll bl.a jordgubbsarom?? Vad gör det i ett julte frågar jag mig. Nej, deras klassiska svarta julte är bäst!
Så hittade jag ju också Fazers pepparkakschoklad!! JA! Den har man allt längtat efter! Såldes i Finland förut som 300 grams choklad till julen, men så försvann den 2015 och har nu återupplivats som en 200 grams platta istället. Smakade en bit, men ska försöka spara resten till helgen. Om jag kommer kunna hålla mig undan återstår att se. 
Och grattis Sverige att denna även kommer säljas hos er! Rekommenderar er att köpa en eller tio plattor. Visst, det är ingen otrolig uppfinning med mjölkchoklad och pepparkaksbitar, men jäklar vad god den är! 5 av 5!

/Matilda

2 kommentarer:

  1. Hääärliga tider! Nu börjar det :) synd att du inte hittade pappret du skulle ha, men muggarna var i alla fall jättefina! Och chokladen är alltför god.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Äntligen ja!! :) Visst är dom, kommer bli perfekta för alla tekvällar i vinter.

      Radera