söndag 5 augusti 2012

Årets julkalender 2012 - Mysteriet på Greveholm II

Ja, dom flesta kanske redan vet att årets julkalender kommer att bli Mysteriet på Greveholm II, en uppföljare till Mysteriet på Greveholm som kom julen -96. Jag ser fram emot julkalendern, för att se om den är lika bra som den första (jag var ju i och för sig inte född när julkalendern kom, men jag har sett den på repris när den kom på SVT för några år sedan)!

Så här står det om årets julkalender på SVT:

Tillbaka till spökena på Greveholm

Det har gått 16 år sedan familken Olsson flyttade in på slottet Greveholm och äventyret från den första julkalendern utspelade sig. Nu har barnen Olsson hunnit bli vuxna och familjen har för länge sedan flyttat från slottet. När den nya julkalendern, Mysteriet på Greveholm II, börjar kommer det en ny fanilj till slottet Greveholm, Där bor ännu spökena Jean och Staffan återigen spelade av Sven Ahlström och Pierre Lindstedt.

Den nya familjen består av mamma Kicki (Sanna Persson Halapi), pappa Stig (Rikard Ulvshammar), och de två barnen Saga (Saga Petersson), storasystern som gillar "den mörka sidan", det vill säga vampyrer och spöken. Hon blir så klart förtjust när hon får träffa riktiga spöken. Lillebror Benny (Axel Paulander) är en väldigt aktiv kille som älskar sin ökenråtta Peggy, är mörkrädd och avskyr blotta tanken på spöken. Mamman, karriärkvinnan Kicki, vill genast börja renovera och föreställer sig redan som grevinnan på slottet. Pappa Stig är den som ska utföra renoveringen, trots att han har tummen mitt i  handen. Egentligen vill han mest sitta och skriva på sin deckarroman.

Familjen börjar göra sig hemmastadd och spökena, som både har bott på slottet i några sekel och de senaste åren har haft det ganska tråkigt, välkomnar den nya familjens intåg. Men det ingen av dem vet är att familjens närvaro kommer att påverka krafter ingen av dem känner till, krafter som går långt tillbaka i historien.

Mysteriet på Greveholm II är en fristående uppföljare till succén Mysteriet på Greveholm som sändes som julkalender 1996. Precis som förra gången är manus skrivet av Dan Zethraeus och Jesper Harrie, och det är Dan Zethraeus som regisserar.

Klicka på länken nedan så kommer du till trailern av julkalendern:
http://youtu.be/Jv8ZGeumKYs


//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar