måndag 19 november 2018

Julbakspremiär

Söndagen var lika med julbak. Premiär dessutom. Hade förberett saffran redan förra helgen, som jag blandat med konjak och lite socker. Viktigt för den ultimata saffranssmaken!

Målet var att fylla frysen med bullar inför julfikastunder och adventsmorgnar. Nu finns ett trettiotal lussekatter och saffransbullar där, borde väl räcka december ut :)



Klassiska lussekatter blev det som sagt (går inte att klara december utan lussekatter ju!) och även saffransbullar med en smörremons på vanilj och apelsin + torkade tranbär i fyllningen och en blandning av valnötter, råsocker och apelsinskal som jag toppade bullarna med före gräddning. HELT magiskt goda blev dem! Saftiga, knäckiga och smöriga som bara den. Att få den där knäckigheten på undersidan av bullen mmm... - det är en drömbulle. Rekommenderar den kombon starkt!




Har ni redan börjat julbaka? Premiärätit lussekatter?

Nej, nu ska jag koka kaffe och äta en lussekatt, mums!

/Matilda

1 kommentar:

  1. Gud så gott allt ser ut! Underbart med frysen full av juliga bullar. Har inhandlat de flesta ingredienser till lussebullsbaket, bara saffran och kesella/kvarg kvar!

    SvaraRadera