söndag 9 augusti 2015

Nyhetsböcker lagom till jul

Hittade fyra böcker som kommer ut till försäljning i höst, lagom till julbaket. En från Jan Hedh, en från Underbara Clara, en från konditorn Sara Aasum Hultberg och en från Hannu Sarenström. Alla böcker som jag gärna skulle se i min bokhylla snarast!


Utkommer i november.
"Dråpligt, roligt och stökigt från första advent till Knut!
Skura golven till advent, sätta glöggen i tid och hitta den perfekta granen. Äta sig tjock på godis i soffan redan före julafton, bara för att man inte kan hålla fingrarna i styr. En massa skön atmosfär och ett härligt vinterlugn omfamnar den här boken, även om man så klart går upp i tempo när det närmar sig och kanske råkar bränna skinkan.

Julmat är tradition och ska så vara, men Hannu bjuder även på roligt nytänk och mycket grönt. Vackert, rockigt, väldoftande och i högsta grad tillåtande."

Ingen julbok, men det passar ju onekligen bra med kola, fudge, knäck och bräck som julgodis visst! 
Utkommer i oktober.
När Sara Aasum Hultberg, Årets konditor 2014, delar med sig av sina bästa recept på godis så blir det både nyskapande och klassiska läckerheter med smör, grädde, choklad, nötter, bär och socker. Och det kan förstås inte bli annat än gott!
Gräddkolan piffas upp med himalayasalt, vaniljkolan med rostade sesamfrön och lime. Den franska nougaten fylls med salta jordnötter och kola, chokladtryffeln med apelsin och vanilj. Chokladbräcken lyfter av valnötter, hasselnötter och mandel, den vita bräcken av tranbär och hallon. Och gillar du daim och snickers, gör då Saras motsvarigheter: toffee bark och bars – äkta vara till hundra procent.
Sara delar också med sig av diverse tekniker och metoder och tipsar om oumbärliga redskap för att lyckas.

Utkommer i oktober. En bok med julrecept tänkt för barn, 9 - 12-åringar enligt Adlibris.
December ... Nedräkningen inför jul har börjat och det är dags att sätta igång med julstöket, en massa härligt bak och pyssel. Det är en tid för gemenskap och också för att umgås över generationsgränserna.

I God jul­ - Kakor, knäck och karameller presenteras 25 recept på ljuvliga - och juliga - godsaker, såsom de självklara lussekatterna och pepparkakorna, men också pepparkakspannacotta, polkamaränger, juldadlar och mycket mer. Dessutom finns beskrivningar på roligt pyssel med förslag på både gå-bort-present och pynt.

Utkommer i november. 
"Glimrande jul, gnistrande vit pudersnö, doftande bakverk. Här får vi följa med Jan Hedh in i bageriet under den mest mytomspunna tiden på året. Ur innehållet: Chokladbräck med rostade hasselnötter, skånsk nötblandning, nougat och mandelstubbe, risgröt, kakor, godis, chokladpraliner - Det fulländade Gottebordet när det är som bäst! För att inte tala om vad julen vore utan hemmagjord ischoklad!

Enklare recept, alla med smak av julens kryddor och magi."


//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar