lördag 8 augusti 2015

Julfavoriter, julklappsönskningar & snö

Kunde visst inte hålla mig så hemskt länge, får bli två inlägg idag. Kanske något till.. Sen får det väntas lite med den riktiga bloggpremiären!

Jag kollade lite bland mina favoritjulbloggar och märkte att faktiskt vissa redan kommit igång lite. Kanske inte helt och hållet, men visst hade några publicerat några inlägg under sommarmånaderna. Hoppas alla börjar blogga igen till hösten och att en möjligtvis får se några nya julbloggar för den här säsongen?

Nåväl, såg att Johanna gjort en liten jullista, första för i år, som jag tänkte att jag skulle svara på. Alltid kul med nya jullistor!

Vad är det bästa med julen?
Allt i princip. Stämningen runt omkring en, julkalendern, julmusiken och all god mat, godis och bakverk. Tänk er, lussekatter, pepparkakor, knäck, julmust.. Mums!

Vilken jul föredrar du? Den röda traditionella? Den svartvita moderna? Eller romantiskt vitt & silver? Eller något helt annat?
Måste nog säga att jag är väldigt för det traditionella röda med guld, vitt och grönt. Rött är liksom den typiska julfärgen för mig.

När börjar du julpynta samt klä granen?
Vi brukar sätta fram allt julpynt vid lillajul, vilket brukar firas sista helgen i november. Om jag får min vilja igenom, en vecka för lillajul :)

Dekorerar du hela hemmet eller bara enstaka rum?
Vi brukar dekorera i köket och i vardagsrummet. Och förstås ute på vår terass. Men när jag får min egna lägenhet, då blir det julpynt för hela slanten!

r vill du att första snön ska falla?
I slutet av oktober/början av november skulle sitta fint!

Vet du vad du önskar dig i julklapp i år?
Som alltid är pengar, Spotify Premium och presentkort bra. Men annars önskar jag mig bl.a muminmuggar och andra muminsaker (är tokig i mumin!), råsaftcentrifug, Iittala-tallrikar som jag samlar på och en biljett till ESC i Stockholm nästa år.

Hårda eller mjuka paket?
Allt är lika bra!

Nämn dina favoriter:
fem julkalendrar från SVT: Sunes Jul, Dieselråttor & Sjömansmöss, Skägget i brevlådan, En riktig jul och Tjuvarnas Jul
fem julfilmer: Jag har inte sett på julfilmer direkt, men en jag gillar och som jag antar kan räknas in i "julfilmskategorin" är Love Actually som bara är så mysig ju
fem julsånger: När det lider mot jul, Julen är här, Jul, jul, strålande jul, En stjärna lyser så klar och Gläns över sjö och strand

Vem skulle du vilja se som julvärd i år?
Håller med Johanna där, Sanna Nielsen skulle vara en riktigt bra julvärd har jag på känn.

Vilken scen är den bästa ur Kalle Anka klockan tre på julafton?
Tomtens verkstad.

Nämn något du inte kan vara utan på julen:
Julmust, julmat, pepparkaksdeg, julmusik och adventsljusstakar.


//Matilda

1 kommentar:

  1. Vad roligt att du också besvarade listan :) Visst skulle Sanna vara en perfekt julvärd!

    SvaraRadera