måndag 25 september 2017

Papperspåse till julklappar - steg för steg!

Det är 25 september och jag har redan köpt och slagit in alla julklappar för i år?? Känner mig väldigt tidigt ute faktiskt. Har nog aldrig haft allt köpt den här tiden på året! Nåja, fördelen är ju att jag inte kommer ha någon julklappsstress i december och kan fokusera på allt det andra underbara kring julen.Årets inslagningar! Blev en mix av olika papper i år. Jag hade en julklapp som var lite svår att få snyggt och rakt inslaget, så jag gjorde en papperspåse istället. Perfekt för svårinslagna paket!
Här kommer nu en liten steg för steg - beskrivning för hur man gör påsen;

1. Klipp en så stor rektangulär bit du vill ha av valfritt julklappspapper, beroende på hur stor du vill att din påse ska bli.2. Vik in ena kortsidan mot mitten och sedan likadant med andra sidan.
3. Tejpa eller limma ihop skarven.4. Vik upp ena sidan, som blir bottnet. Bottnet kommer bli ungefär hälften av det du vikit upp, alltså ju bredare vikning, desto bredare botten.5. Vik ut bottnet som på bilden (svårt att förklara, bilden borde förklara steget rätt bra).6. Vik långsidorna mot mitten så de överlappar varandra. Tejpa eller limma ihop skarven.
7. Klar att fylla med julklappar! Vik ihop, stansa ett eller två hål överst och knyt fast ett band./Matilda

4 kommentarer:

 1. Härligt att redan vara klar med julklappar, själv har jag inte ens börjat fundera på vad jag ska köpa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är rätt skönt, men ändå. Kan ju också tycka att det är lite av julkänslan att julhandla och slå in julklappar till julmusik i december. Men när jag ändå hittade perfekta julklappar redan nu är jag otroligt nöjd! :)

   Radera
 2. Så där brukar jag också göra, perfekt för otympliga gåvor :) köpte faktiskt första klappen igår kväll, så nu är jag också igång!

  SvaraRadera
 3. Väldigt bra för den sortens julklappar! Hurra! Då är jag inte den enda som är tidigt ute haha :)

  SvaraRadera