tisdag 22 december 2015

2016 års julkalender klar

Redan nu, fastän inte ens årets julkalender är klar, har det meddelats vad som kommer bli nästa års julkalender. "Selmas saga" ska den heta och kommer innehålla tomtar, snö och sagoberättande, så att ingen ska hålla på och klaga hela tiden över en julkalender. Alltså, tycker verkligen det är så barnsligt med allt klagande och anmälande på årets julkalender - den är ju HUR bra som helst! Gillar den verkligen!

Nästa års julkalender ska då handla om Selma som ska vräkas från sitt hus. Då träffar hon en forskare som byggt ett luftskepp för att kunna åka och bevisa att jultomten finns. Selma vill också hitta jultomten för att kunna önska sig att hon och hennes familj inte ska vräkas. Alltså är temat lite "finns jultomten?".

Såhär står det på SVT;
Nästa års julkalender i SVT heter Selmas saga och är ett magiskt juläventyr. I centrum står den märkliga forskaren Efrahim von Trippelhatt som spelas av Johan Ulveson. Åttaåriga Selma spelas av Ester Vuori och den andra stora barnrollen av Leo Hellenius. För manus och regi står Per Simonsson och Stefan Roos, som också ligger bakom den hyllade julkalendern Tjuvarnas jul.
I Selmas Saga ska en luftskeppsexpedition söka svar på frågan som alla barn ställer sig i jultider: finns tomten? Vi följer åttaåriga Selma, som just har fått ett fruktansvärt besked – hennes fattiga familj ska vräkas från sitt hus. Förtvivlad flyr hon ut i vinternatten och där träffar hon den lustiga forskaren Efraim von Trippelhatt. Han arbetar med en vetenskaplig studie om jultomten och har byggt ett eget luftskepp för att bevisa för sina kollegor i Vetenskapsakademien om tomtens existens. Selma vill också hitta jultomten. Hon hoppas nämligen att han ska kunna uppfylla hennes högsta önskan om att hennes familj ska få behålla sitt hus. Men hur ska hon ta sig ombord på luftskeppet och kan det verkligen ta dem hela vägen till Nordpolen?


Låter väl riktigt bra, men än är det länge dit! Först ska jag njuta av årets kalender :)
//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar