Jag älskar raw food-sötsaker och gör det väldigt ofta. För det mesta brukar det då bli bollar av olika slag, med nötter eller frön och torkad frukt som bas. Blir alltid så otroligt gott! Det går helt enkelt inte att misslyckas med dem.
Nu när julen närmar sig tänkte jag att jag skulle göra lite rawgodis med julsmak. Hade saffran kvar liggandes i skåpet från förra julen och resultat blev då något magiskt. Saffransbollar, lussekattsbollar.. vad en än vill kalla dom. Hur goda som helst!!
Måste bara dela med mig av receptet så fler kan testa dem:
Raw saffransbollar:
2 dl blandade nötter, ex. mandel och cashewnötter
2 dl russin
0,5 g saffran (använde hela pistiller) blandat med 1 msk vatten
1/4 dl smält kokosolja
1 krm vaniljpulver
ev. gurkmeja för den gula färgens skull
finhackade pistagenötter
Mixa nötterna i en mixer till ett fint mjöl. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en slät, kladdig massa. Rulla små bollar av smeten och rulla dem i finhackade pistagenötter. Förvara i kylskåp eller frys.
//Matilda
Verkar supergoda :)
SvaraRaderaDet kan jag lova dig att de är! ;)
Radera