söndag 9 augusti 2015

Egenkomponerad jullista

En till jullista, men den här gången är det en jag knåpat ihop själv för en stund sedan. Elva frågor om julen som du hemskt gärna får svara på!

När brukar du börja köpa dina julklappar? Är du en sån som köper under hela året eller stressar ihjäl dig en vecka för julafton?
Det bästa skulle ju faktiskt vara att köpa julklappar varje gång en ser något bra, vare sig det skulle vara maj eller oktober, men jag brukar mer spara mina julklappsinköp till hösten och brukar börja vid ungefär oktober.

Gillar du nya inslag på julbordet eller ska det vara det helt klassiska julbordet?
Jag är vegetarian och det klassiska julbordet är ju, som vi alla vet, inte det mest vego-vänliga med alla korvar, köttbullar, skinkor och aladåber så jag inför med stor glädje en massa nytt och grönt. Förra året hade jag bl.a senapsgriljerad kålrot, brysselkål med hasselnötssmör och min favorit - apelsinsallad med rödlök, granatäppel och persilja.
Om du måste välja, vilken är den bästa julkalendern någonsin?
Hmm.. väldigt svår fråga. Hänger liksom mellan Dieselråttor & sjömansmöss, Sunes Jul och Skägget i brevlådan, men det får väl bli.. Sunes Jul tror jag faktiskt!

Julafton med -20°c och snö eller snöfritt och 20°c varmt?
Helt klart snö och minusgrader. Alltid. Skulle aldrig kunna tänka mig fira julafton i ett varmt land.

Vilka dofter förknippar du med julen?
Saffran, pepparkakor, apelsin och nejlika.

Gillar du att kolla på TV på julafton eller vill du helst ha en tv-fri jul?
I Finland sänds inte Kalle Anka vid tre-tiden som i Sverige, utan på kvällen istället, precis när en brukar äta julmat för fullt så därför brukar det inte bli något tv-tittande för oss. Men om det skulle sändas Svensson Svensson Julspecial, då ser vi på det!

När brukar du börja planera inför julen?
Det brukar bli när jullängtan slår in, i september brukar jag börja planera julgodis och hur mitt pepparkakshus ska se ut lite smått.

Stjärna i fönstret eller adventsljusstakar?
Vi brukar ha båda två, men älskar adventsljusstakar!

På en skala mellan 1 - 10, hur jultokig är du egentligen?
10!!

Helt ärligt, äter du alltid upp halva pepparkaksdegen i smyg som ogräddad eller gillar du mer färdiggräddade pepparkakor?
Måste erkänna att jag älskar pepparkaksdegen mer än de färdiggräddade resultatet. Men så älskar jag ju liksom all sorts deg och smet, allt från bulldeg till kladdkakesmet :)
När du slår in dina julklappar, brukar du ha ett tema på alla paket eller slår du bara in dem i en massa olika pappersslantar du hittar i skåpen?
Brukar försöka ha ett tema varje år som jag slår in alla mina julklappar i, men ibland blir det förstås att jag bara tar något papper med julmotiv vi har hemma. Men snyggast tycker jag det är med ett tema.

//Matilda

8 kommentarer:

 1. Kalle Anka sänds väl en timme senare här i Finland (alltså så som det blir med tidsskillnaden)? :D Eller när ser du på Kalle Anka?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker den brukar sändas typ nån sjutiden på MTV3? Vi har i alla fall alltid måsta spela in Kalle Anka för att det alltid brukar vara under maten..?

   Radera
 2. Hej, vilken kul lista, jag snor den och svarar jag också! :)

  SvaraRadera
 3. Vilken mysig lista, denna har jag nu besvarat på min blogg :)

  SvaraRadera
 4. Jag ska nog svara på denna jag med :)

  SvaraRadera
 5. Nu har jag också hunnit svara på din lista, la även ut min egen ifall du är intresserad :)

  SvaraRadera
 6. Har svarat på listan och lagt den i min blogg, den första jullistan jag någonsin fyller i.

  SvaraRadera
 7. Vilken mysig lista! Jag passade på att svara på den på min julblogg. :)

  SvaraRadera