fredag 5 oktober 2018

Julkalendrar genom tiden - min topp tio

Rangordna mina tio absoluta favoritkalendrar, det är en svår en.

Har faktiskt gillat de flesta julkalendrarna under 2000- och 2010-talet med undantag för några floppar. Dit räknar jag bl.a Allrams höjdarpaket, Piratskattens hemlighet och Superhjältejul - den sämsta av dem alla. Det är ändå helt förståeligt då det är dessa julkalendrar jag växt upp med. En som varit vuxen under 2000-talet ser nog inte på de här julkalendrarna med samma ögon. Tror ex. Skägget i brevlådan är en sådan. ÄLSKAR den!! Okej, det är också en av mina pappas favoriter, så inte kanske alla vuxna då ;)

Presenterar...
JULKALENDRAR GENOM TIDEN 
TOPP 10 ENLIGT MIG

10. Barna Hedenhös uppfinner julen (2013)
9. Tusen år till julafton (2015)
8. Mysteriet på Greveholm (1996)
7. Tjuvarnas jul (2011)
6. LasseMajas detektivbyrå (2006)
5. En riktig jul (2007)
4. Hotell Gyllene Knorren (2010)
3. Dieselråttor och sjömansmöss (2002)
2. Skägget i brevlådan (2008)
1. Sunes jul (1991)

Nej, vet ni, Sunes jul är nog tidernas bästa julkalender när jag tänker efter. Visst, det finns några avsnitt jag alltid skippar, men överlag är det alltid den julkalender jag sätter på när jag känner för att kolla på något juligt, första kalendern jag kollar på varje julsäsong och antagligen den enda julkalendern jag aldrig skulle kunna tröttna på. Det är helt enkelt en tidslös, fantastisk julklassiker. 

© SVT

Håller du med om topp 10-listan? Är det någon julkalender i min lista du avskyr? Älskar du Sunes jul lika mycket som mig?

/Matilda

2 kommentarer:

  1. Jag måste verkligen se Lasse-Maja. Har inte heller sett Skägget i brevlådan, tror jag..? Och jag har kallat Dieselråttor och sjömansmöss för världens värsta julkalender :D men annars har vi många gemensamma favoriter!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men VAD hör jag haha?! Dieselråttor och sjömansmöss i mitt <3

      Radera