torsdag 1 november 2012

1 november

Jaha, idag är det REDAN 1 november! Oj, vad tiden flyger iväg :)
Idag är det en månad kvar tills julkalendern börjar, ca en månad till 1:a advent och ca en månad tills man kan börja julbaka på allvar! :D
Så kul, längtar så!! I år ska jag "bryta traditionerna"och inte baka lussekatter utan tänkte istället testa att baka saffransbullar med mandelmassa och apelsin. Tror det kan blir riktigt smarriga bullar av det. Mm, tänk dig saffran... mandelmassa... apelsin... smör... Ja, kan inte annat än bli gott, eller hur?
Glögg har jag redan druckit en gång (första gången jag redan druckit i oktober) i år, men kanske tänkte testa lingonglögg i år. Man värmer lingonsaft/dryck, ev. socker och lite juliga kryddor som stjärnanis, kardemumma, kanel. Ja, och så serverar man som man traditionellt gör. Med russin och mandel.
Förstås ska jag även baka pepparkakshus. Förra året gjorde jag en liten pepparkaksby med tre små pepparkakshus och lite små pepparkaksgubbar.I år ska jag även testa på att göra helt egen julkorv från grunden! Hittade ett bra recept på Arla som jag ska testa. Någon som har gjort sin egen korv någon gång och har lite tips? Kommentera gärna i så fall :)
Ja, det är lite vad jag ska göra den här julen. Har ni några planer på er julbakning?

Förresten, Chokladfabriken har nu börjat sälja sina chokladkalendrar. Man kan välja mellan en med mjölkchoklad (Felchlin, 42 %) och en med mörk choklad (Valhrona, 70%), eller varför inte ta båda!?
Jag skulle gärna vilja ha en sådan chokladkalender, men tyvärr kan jag inte få tag på den här i Finland...
HÄR kan man köpa den.


//Matilda

2 kommentarer: