måndag 19 december 2016

Julmustkola

Har du smakat på julmustkola? Kola med julmust i. Om inte så är det på tiden att du testar tycker jag! Väldigt beroendeframkallande, men när är inte kola det va?

Jag använde havregrädde för att göra den vegansk, men går lika bra med vanlig vispgrädde om man inte känner för att göra vegansk kola.

Julmustkola:

1 1/2 dl havregrädde (eller vispgrädde)
1 1/2 dl julmust
2 dl strösocker
1 dl mörk sirap

Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Kola kolan tills den är 125 grader. Om du gör ett kulprov ska du kunna forma kolasmeten till en kula som är "halvhård". Klä en form, ca 20x20, med bakplåtspapper och häll upp kolasmeten i formen. Låt stelna i rumstemperatur och skär sedan upp kolan i så stora bitar du vill ha. Tvinna ev. kolan och slå in kolan i bitar av bakplåtspapper.





































//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar